Kineziológia

A változás életünk része, ahogy az általa okozott stressz is. Állandó elvárások, új helyzetek állítanak próba elé minket. A stressz lehet jó, motiváló, ösztönző és lehet rossz, feszültség teremtő. A distressz általában a tehetetlenség és a kudarc érzésére adott válaszreakció.

De ki tanít meg arra, hogy negatív érzéseinket és frusztrációinkat helyesen kezeljük? Jó esetben szüleink, tanáraink. Azonban sokszor ők sem tudják, hogyan kellene, vagy rosszabb esetben ők is stresszokozók lesznek.

A hibás életszemlélet, az önhibáztatás, a fel nem dolgozott régi sérelmek és kudarcok, alkalmazkodási és beilleszkedési nehézségek, elfojtott vágyak, érzelmek és szorongások nem csak lelki szinten okoznak problémákat, de testi betegségeket is létrehozhatnak.

A kineziológia a problémához kötődő stresszt oldja. Megindítja az energia áramlást, feloldást nyújt a berögzült blokkokra, problémákra, és így képesek vagyunk beindítani a testi lelki öngyógyító folyamatokat. Valamennyi tapasztalat benne van agyunk, testünk, így a legkisebb sejtünk memóriájában is, és ezek a blokkok feloldásra várnak. A kineziológia módszere az értő figyelem, célzott kérdések, izomteszt és a különféle korrekciók.

A kineziológiával képesek leszünk arra, hogy a jelenben jobb válaszokat adjunk és múlt eseményeit más szemmel nézzük az oldás után. A múlt tapasztalatát a jelenbe hozzuk, hogy a kliens képes legyen a jelen problémáját megoldani és a továbbiakban számára kedvezőbb döntéseket hozni.

Eltörölhetjük, átírhatjuk azokat a hitrendszereket, amiket magunknak alkottunk – vagy másoktól kaptunk – és már nem szolgálnak minket. Kezünkbe adja az önbizalom, öngyógyítás, önfejlesztés és a választás lehetőségét, hogy végre felvállalhassuk önmagunkért és életünkért a felelősséget.

Mikor lehet szükséged kineziológiai oldásra? Azt gondolom bármely testi, lelki és szellemi problémával kapcsolatban, ugyanis életünk része a stressz, amit nem elkerülni kell, hanem kezelni.