Bach virágterápia

  A Bach virágterápia nagyon jó kiegészítője a kineziológiai oldásnak. Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiához hasonló, de nem azonos, hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által, közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.

A Bach virágterápia rendszerét egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel az 1930-as években. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás egyszerű és mellékhatásoktól mentes módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban..

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki illetve érzelmi állapotát kell meghatározni. Ehhez a probléma megbeszélése mellet a kineziológia izomtesztjét használom. Ez alapján elkészítem a megfelelő eszenciákból álló oldatot, amiből általában 4-5 héten keresztül (vagy ameddig szükségét érzi a kliens) napi 3-4×4 cseppet kell szedni. A cseppek hatását megerősítő mondatokkal is lehet fokozni.
A jó tapasztalatok miatt, kineziológiai oldások után szívesen ajánlom a Bach cseppek használatát a kliensemnek.